lovacskaa@gmail.com----- tel: 0040727897032

2012-02-07

MEGLÁTJUK AZ IDŐT WE WILL SEE TIME


2007


2004




2012

2012


Nem is olyan elképzelhetetlen, mint annak idején a Föld forgása, hogy 2012 december 21.-én nem a világ vége jön el, hanem meglátjuk azt, amiről fogalmunk már van, az Időt. Megszűnik ez a földhözragadt lineáris képzetünk róla, nem lesz szükség naptárra. Lehet ezt tudták a Maják.
Tény, hogy forog a Föld 1667 km/órával az egyenlítő mentén, de még senki sem látta, legalábbis én még nem, az űrből felvet gyorsított felvételen sem. Látszólag az óra percmutatója sem mozog, csak nagyon nagy torony órák mutatójánál észlelhető. Dimenzió, és nézőpont kérdése hogy a dolgok láthatóvá váljanak.


That on the 21st December 2012 is not the end of the world but the moment when we will see something we already have some notion of, Time, is less unimaginable than accepting, a few hundred years ago, the fact that Earth is spinning.Our earth-bound linear concept of time will cease, calendars become obsolete. Maybe that's what the Maya knew.
The Earth spinning at 1667 km/h along the Equator is a fact, yet noone ever witnessed it (not me, anyway), not even on fast forward images from space. You can't see the long arm of a watch either, exept on really big church-clocks. Wether something is visible or not is a matter of size and point of view.



2 megjegyzés:

béátrixszcé írta...

En meg kiegeszitenem azzal is a szoveget hogy: meglatjuk es ezaltal fel is fogjuk fogni az idot. Ami eddig kaotikusnak tunt most abban is meglatjuk a rendet es ertelmet.

Ami meg nagyon erdekes lesz, hogy a foto az idovel dolgozik...

..talan azzal kellett volna kezdenem h ezeken a kepeken is van valami ebbol a jovokepbol...

Zsolt Fekete írta...

igen, rövidre sikerült a szövegem , nagyon jól szövöd tovább...

Rendszeres olvasók